Nieuws > Corona (15-05-20)

Door het coronavirus leven we sinds 12 maart in een andere werkelijkheid. Tot 1 juni kunnen er geen concerten worden gegeven, waardoor de vier concerten die ik in die periode met Bernd Brackman zou geven zijn uitgesteld, de meeste naar een nog te bepalen datum. Het vierde concert in onze Beethovenserie is verplaatst naar de datum van het vijfde concert, dus 6 juni, onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Het vijfde concert hopen we eind juli nog kunnen geven. Intussen werken we ook aan nieuw repertoire dat we in het volgend seizoen willen gaan spelen.

De cellolessen geef ik voornamelijk via Skype. Dat is erg behelpen doordat ik de klank niet goed kan beoordelen en samenspelen niet mogelijk is. Wel kan ik tips geven over houding, stokindeling, vingerzetting, ritme en zuiverheid. Ook neem ik zoveel mogelijk tweede cello- en pianopartijen op die ik naar de leerlingen stuur, zodat ze daarmee kunnen samenspelen. Dat wordt gewaardeerd en stelt in zekere zin hogere eisen aan de leerling. Ook nemen leerlingen hun stukken voor me op, zodat de klank beter is dan via Skype. Al met al is het toch duidelijk beter dan niets…
Waarschijnlijk kan ik na 1 juni weer gewoon de polder in om les te geven.