Nieuws > Honkytonk in Het Carillon (11-11-22)

Voor het derde jaar organiseerde Muziek- en Cultuurcentrum Forte in Nieuw-Lekkerland een muziekweek, waarin in principe alle leerlingen optraden. Op maandag 7 november waren de cellisten aan de beurt, en Maurice, Frederique en The Limoncello’s (Marije, Marja, Mersedeh en Mirthe) hebben met grote inzet gemusiceerd.

Aan hen was mijn slechte humeur achteraf dus zeker niet te wijten. Wel aan het feit dat dit zogeheten Muziek- en Cultuurcentrum het niet nodig had gevonden de onlangs uit een winkelcentrum weggeplukte Petrof-vleugel te stemmen voor de twee avonden waarop alle pianoleerlingen van Forte te horen waren (de enige keer in een heel jaar, dus). De vleugel was zo onwaarschijnlijk vals (luister maar) dat het een belediging was voor de muziek, én voor het harde werken van de pianoleerlingen en hun docenten. Een mild-kritisch opmerkinkje van mij hierover op Facebook werd door het bestuur haastig weggehaald, omdat dat alleen maar “een potentieel negatieve uitstraling van Forte tot resultaat zou hebben”, iets waarbij ook ikzelf “geen baat” zou hebben. Alsof de jengelende vleugel zelf niet al zoveel negativiteit uitstraalt dat elke weldenkende potentiële nieuwe pianoleerling het wel uit het hoofd laat om hier les te nemen.

Wat mijzelf betreft: ik kan het tegenover de muziek en mijn vak niet verantwoorden hierover mijn mond te houden. En: ik heb er zeker baat bij met nadruk te afstand te nemen van de onthutsende en al vaker gebleken onverschilligheid van Forte t.a.v. in elk geval de klassieke muziek. Vandaar dit stukje op mijn eigen website. Leuke foto trouwens, dat dan weer wel.